Onder leiding van chefkok Vito Gennaro presenteren wij u de lekkerste gerechten uit de Italiaanse keuken.
Veel gerechten zijn ontstaan op basis van recepten afkomstig van Vito's thuisfront, gelegen in het zuidelijkste puntje van Italië.
Bij al onze gerechten zijn heerlijke Italiaanse wijnen te verkrijgen. Deze wijnen zijn speciaal voor geselecteerd door Vino d'Elmar, aangrenzend gelegen in het proeflokaal aan de rechterzijde van La Trattoria. Reserveren
Menu Viva Classic Live 2023
Voorgerecht
Tris di Antipasti:
Drieluik met zacht gegaard buikspek, een caprese taartje en steak tartaar
Hoofdgerecht
U heeft de keuze uit een vis- of vleesgerecht:
Merluzzo in crosta
Kabeljauw met een korst van Parmezaan geserveerd met risotto en een witte wijnlavendelsaus
Scorza Candita
Sukade geserveerd met polenta en een eigengemaakte jus
Dessert
Tiramisu met een coulis van rood fruit
Crema di Pomodoro
Tomatencrèmesoep
Zuppa di Stagione
Wisselende soep van de chef
Bruschetta
3 geroosterde ciabatta broodjes met tomaten bruschetta
Mozzarella Caprese
Tomaten met buffelmozzarella, olijfolie en basilicum
Carpaccio di Manzo
Ossenhaascarpaccio met rucola en Parmezaanse kaas
Vitello Tonnato
Dungesneden kalfsvlees met gekruide tonijncrème
Gamberi al Forno
Gepelde gamba’s uit de oven met knoflook, pepperoncino en
voldoende ciabata om te genieten van de heerlijke saus
***Tip van de Chef***
Antipasti Misti alla Casa (vanaf 2 pers.)
Een greep uit de klassieke, Italiaanse voorgerechten
Tortellini Alla Panna
Tortellini gevuld met spinazie en ricotta, geserveerd in
een roomsaus met ham en een vleugje nootmuskaat
Penne all Arrabiata
Penne met zwarte olijven en peperoncini in een tomatensaus
Tagliatelle al Salmone
Tagliatelle met verse zalm
Spaghetti alla Vongole
Spaghettin met Venusmosselen
Tagliatelle al Carpaccio di Manzo
Tagliatelle op een carpaccio van ossenhaas met truffelsaus
Tagliatelle con Capesante e Gamberi
Tagliatelle met St. Jacobsmosselen en gamba’s
***Tip van de chef Vito Gennaro***
Pasta Parmigiano
Tagliatelle met rucola, cherrytomaatjes, pijnboompitjes, knoflook en
Spaanse pepers. Deze pasta wordt voor u in onze keuken bereid en vervolgens
in het restaurant door de halve Parmezaanse kaas gedraaid en aan u geserveerd.
Insalate mista
Kleine gemengde salade
Grote gemengde salade
Insalate di rucola
Rucola salade met cherrytomaatjes, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
Salmone alla Siciliana
Verse zalmfilet met tomaatjes en verse kruiden
Bij al onze visgerechten heeft u de keuze tussen uit een aardappelgerecht
met verse seizoensgroente of pasta.
Scaloppine alla Valdostana
Dun geslagen varkenshaas met een saus van ui, champignons
en Italiaanse kaas
Saltimbocca alla Romana
Dunne lapjes varkenshaas met Parmaham, salie in een witte wijnsaus
Cottelette d’Agnello
Italiaans gekruide lamskoteletjes van de grill
Carré d'Agnello al forno
Lamscarré met verse kruiden uit de oven
Costata di manzo
Rib-eye van de grill
Filetto di Manzo
Ossenhaas van de grill
Al onze steaks worden standaard geserveerd: Alla griglia con salmoriglio
(gegrild met verse Italiaanse kruiden en knoflook) heeft u liever
een andere saus dan is dat mogelijk tegen meerprijs.
Keuzen sauzen:
Groene pepersaus
Rode wijnsaus
Gorgonzolasaus
Bij al onze vleesgerechten heeft u de keuze tussen uit een aardappelgerecht met
verse seizoensgroente of pasta
Tiramisu
Klassiek Italiaans dessert bestaande uit eieren, lange vingers, cacao,
Mascarpone, espresso, Marsalawijn en Amaretto
Crème brûlée
Vanille custard met een gekarameliseerde laag suiker
Panna Cotta
Combinatie van melk, room en verse vanille, opgestijfd met
gelatine en wordt geserveerd met warme bosvruchten
Dama Bianca
Vanille ijs met chocoladesaus en slagro
Soufflé al Cioccolato
Chocoladegebakje uit de oven met vanille saus, vanille ijs en Amaretto
Italiaanse koffie
Koffie met Amaretto en slagroom
Irish koffie
Koffie met Ierse whisky, basterd suiker en slagroom
Spanish koffie
Koffie met likeur 43 of Tia Mariar en slagroom
French koffie
Koffie met Grand Marnier en slagroom
Limoncello
Div. Grappa’s
(met als topper de huisgestookte ‘Marc’ van onze eigen
wijnleverancier)
Amaro Ramazzotti, Averna Sicillano, Vecchia Romagna,
Div. Cognac
Div. Whisky’s
Div. Jenevers
Prosecco
Meest gedronken bubbel in Nederland
Aperol Spritz
Aperol met Prosecco
Positano
Limoncello met Prosecco
Hugo
Vlierbloesem met Prosecco
Pinot Grigio 2022
Heerlijke frisse Italiaanse huiswijn uit de Veneto. 12%
Verdicchio dei Castelli Di Jesi Classico 2021
Deze klassieke Italiaan heeft veel smaken van rood fruit
en smaakt hierdoor heerlijk bij pasta en lichte vleesgerechten. 12.5%
Stemmari Chardonnay 2021
In de Siciliaanse zongerijpte Chardonnay. Proef de limoen, perzik
en appel met een lichte houtrijping en een ronde zachte afdronk. 13.5%
Pinot Grigio Blush 2022
Klasse rosé uit de Veneto gemaakt van de Pinot Grigio druif, maar op het
laatst enkele rode druiven toegevoegd voor de mooie lichte rosé kleur. 12%
Montepulciano D’abruzzo 2021
Een echte rode, droge allemansvriend met veel tonen van rood fruit
en daarom bijzonder geschikt bij pastagerechten. 12%
Chianti Classico San Pietro 2020
De Italiaanse klassieker uit de Toscane met hinten van framboos,
vanille en hout. 13.5%
Zolla Primitivo di Manduria 2020
Deze winnaar van diverse gouden medailles is robijnrood van kleur met een
intense neus van klein rood fruit en een fluweel zachte, lange afdronk. 14%
Piano del Cerro Aglianico del Vulture 2019
Een krachtpatser uit het zuiden van Italië, de Anglianico druif geeft de wijn
een volle complexe smaak van zwart fruit, cederhout en tabak.
Volgens de kenners de Barolo uit het zuiden. 14%
Moscato D’asti DOCG San Maurizio
Typische Italiaanse dessertwijn, zoet van smaak met een fijne bubbel. 5.5%
Maandag: 11:30-22:00
Dinsdag: 10:00-22:00
Woensdag: 10:00-22:00
Donderdag: 10:00-22:00
Vrijdag: 10:00-22:00
Zaterdag: 10:00-22:00
Zondag: 11:00-22:00
Geniet van de autentieke Italiaanse keuken in hartje Venlo aan het Stadhuisplein.
Copyright @ All Rights Reserved